Rypyt ja juonteet

Ihossa näkyvät rypyt ja juonteet ovat monen erilaisen summan tuotos – pelkkä ikääntyminen ei siis suoraan aiheuta ryppyjen ja juonteiden muodostumista, vaikkakin on siinä kuitenkin avainasemassa.

Ryppyjen ja juonteiden muodostumiseen ikääntymisen lisäksi vaikuttavat useimmiten auringon UV-säteily, elämäntavat, toistuvat ilmeet sekä ikääntymisen myötä elastisuuden katoaminen ja hyaluronihapon väheneminen. Näistä osa ovat tietenkin asioita, joihin on osaltaan haasteellista vaikuttaa, sillä ne kuuluvat elämään.  

SkinPen-mikroneulaus ryppyihin

Ryppyjä ja juonteita voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä monella tapaa Royal Estheticissä ja kotona, ja hyvällä hoitosuunnitelmalla saada jopa katoamaan kokonaan. Tässä kuitenkin oma listaus siitä, mitkä kolme asiaa huomioisin yleisesti ryppyjen ja juonteiden hoidossa: 

Kollageenin tuotannon lisääminen:

  • Kollageenin avulla iho muuttuu elastisemmaksi, joka taas vähentää ryppyjä ja juonteita sekä ennaltaehkäisee niiden muodostumista tulevaisuudessa. Kollageenin tuotantoa saadaan boostattua esimerkiksi SkinPen mikroneulaushoidon avulla. 

Hyaluronihappo:

  • Ihmisen iho tuottaa itsestään hyaluronihappoa ja on yksi ihon kosteustasapainon ja täyteläisyyden tärkeimpiä raaka-aineita. Kuitenkin ikääntyessä ihon hyaluronihapon tasot laskevat radikaalisti. Hyaluronihappo on varmasti monelle tuttu raaka-aine, sillä sitä käytetään hyvin paljon erilaisissa kosmetiikkatuotteissa. Hyaluronihaposta on aikanaan alettu valmistamaan myös täyteaineita.
  • Sunekos on loistava hoito, sillä siinä hyaluronihappoa injektoidaan suoraan sinne, missä sitä eniten tarvitaan. 

Kotihoito – aurinkosuoja ja retinoidit:

  • Aurinkosuojan merkitys on ryppyjen ja juonteiden kotihoidon kannalta valtavan suuri. Aurinkosuoja on siis ehdoton, varsinkin ryppyjen ja juonteiden ennaltaehkäisyssä. Jatkuva auringon otto aiheuttaa ihossa radikaaleja soluvaurioita ja kuivuutta –  josta muodostuu ryppyjä ja juonteita. 
  • Retinoidit on tutkitusti todistettu auttavan ryppyjen ja juonteiden hoitoon. Meiltä löytyy esimerkiksi SkinBetter Science –kotihoitosarja, josta löytyy paljon retinoideja sisältäviä tuotteita kotiin.  

Rypyt ja juonteet ovat väistämätön osa ikääntymistä ja niitä tulee aivan jokaiselle, et siis ole yksin. Haluan auttaa jokaista omien ikääntyvän ihon aiheuttamien epävarmuuksien kanssa ja luoda jokaiselle kattavan hoitosuunnitelman. Tästä syystä suosittelen ensin varaamaan ajan ihokonsultaatioon, jossa käymme ihosi läpi perusteellisesti.

Ryppyjen ja juonteiden aiheuttajat

  • Auringon UV-säteily: Merkittävin ulkoinen tekijä ryppyjen nopeutuneessa muodostumisessa.
  • Ihon elastisuuden ja hyaluronihapon väheneminen: Ikääntymisen myötä ihon kimmoisuus ja kosteustasapaino heikkenevät, mikä johtaa juonteiden syntyyn.
  • Elämäntavat: Toistuvat ilmeet, ruokavalio, nesteytys sekä elämäntapavalinnat kuten alkoholi ja tupakointi vaikuttavat ihon kuntoon.

Tehokkaimmat hoidot ryppyihin ja juonteisiin

  • SkinPen-mikroneulaus: Aktivoi kollageenin tuotantoa ilman lisättyjä raaka-aineita ja parantaa ihon kimmoisuutta.
  • Sunekos: Hyaluronihappoinjektiohoito, joka kosteuttaa ja täyteläistää ihoa, silottaen juonteita.
  • Profhilo: Syväkosteuttava hoito, joka parantaa ihon kiinteyttä.
  • Geneo+, OxyGeneo -hoito: Kokonaisvaltainen hoito, joka hapettaa, kuorii ja kosteuttaa ihoa, parantaen samalla muiden ravintoaineiden imeytymistä ihoon.

Tehokas ryppyjen ennaltaehkäisy

  1. Kollageenin tuotanto: Hoidot, jotka stimuloivat kollageenin tuotantoa, pitävät ihon kiinteänä ja joustavana.
  2. Ihon kosteutus (hyaluronihappo): Hyaluronihappopitoiset hoidot ja tuotteet lisäävät kosteutta ja täyteläisyyttä.
  3. Kotihoito (aurinkosuoja & retinoidit): Aurinkosuoja päivittäisessä käytössä ja retinoidit säännöllisessä hoidossa ehkäisevät ja hoitavat ryppyjä.

Ota yhteyttä

Osoite: Pyynikintori 4-6 33230 Tampere (hoitolan vierestä löytyy ilmaisia 4 h parkkipaikkoja).

Puhelinnumero: 050 516 1175

Sähköposti: info@royalesthetic.fi

Seuraa meitä:

Verified by ExactMetrics